lördag, juni 20, 2009

Ensam hemma en stund. De andra har åkt till stan för att promenera lite och kanske hitta en glass så här på midsommardagen. Tänkte bildbomba bloggen med firandet igår. Vi hade en glad midsommar med blandat väder. Men trevligt var det! Lunchen bestod av Farmors smörgåstårta med skinka och räkor. Den hade fått gotta till sig under natten och vi slukade nästan alltihop. Så gott och så länge sen.
Sen var vi tvungna att ge oss ut på en promenad för att överhuvudtaget kunna tänka tanken midsommarbuffé lite senare. Ner till Torparängen och en prommis runt Sollentunaholm var alldeles lagom.
Titta på tågen från bron är ett populärt inslag, skräckblandad förtjusning när hela bron skakar och knakar när Arlandaexpressen dånar fram under.
Och hon själv var också på plats, mest bakom kameran som vanligt!
Midsommarmat i mängder, min favvis igår var förrättssoppan som tydligen farmor fått receptet från Rosie på, morotssoppa. Den var underbart god! Och så gillade jag de små brödbitarna med gravad lax, dill och romsås som jag pillade ihop. Annars självklart nubben och sillen.
Vi hade egen midsommarstång och var ute och dansade på kvällen, kom på minst fyra sånger. Till och med den som bestämt sagt att han inte skulle vara med ställde upp och tyckte det var jättekul. Fina kransar på huvudet var ett måste.
Små framträdanden bjöds det också på. Sång, spindelmannenteater och allmänt kaos!
Och slutligen serverades efterrätt, jordgubbar, vindruvor, honungsmelon, kladdkakemuffins och grädde. Till detta en Dooleys om man hade åldern inne. Kaffe och te.

Inga kommentarer: