onsdag, december 29, 2010

Strimlad rödkål med filéad apelsin och rödlök i ringar, gröna oliver på toppen och dränk alltihop i en vinägrett. Det är så gott! Som en julig pizzasallad.

Blomkålssoppa
Koka ett blomkålshuvud i mindre bitar i ca 7 dl vatten med två gula lökar, två buljongtärningar och en tsk vitvinsvinäger. Ca 10-15 min tills det blivit mjukt. Häll i 1,5 dl matlagningsgrädde. Mixa med stav eller i maskin till härlig konsistens och krydda med salt och peppar om så behövs. Bröd till och alla blir lyckliga och slickar sista droppen ur tallriken.

Morotssoppa med kräftstjärtar
8 dl vatten och fem stora rivna morötter. Två buljongtärningar. Fräs först morötterna lite i olja och koka sedan ca 10 minuter. Låt därefter en burk créme fraiche koka ihop med soppan och till sista ska 200 gram kräftost smälta ner(går bra med 400 gram också :)). Krydda med salt och peppar. Lite hackad dill och varför inte lite extra kräftstjärtar. Passar väldigt bra som förrätt.

Inga kommentarer: